Арабіка сорта Колумбія – улюблена кава багатьох наших відвідувачів. Її таки є за що любити. Наприклад, за вишуканий, але сильний аромат та м’який оксамитовий смак з горіховим відтінком, ідеально збалансований, не кислий, не гіркий, а саме такий, як треба. Особливістю цыэъ кави є відсутність яскравого післясмаку.
До речі, “Супремо” в назві арабіки означає, що для для продажу обрані лише гарні та великі зерна. “Ексельсо” – трохи меньші за розміром, але геть не гірші за смаком. Як саме росте ця “кава-ідеал”?
Під плантації колумбійської арабіки відводять найкращі частини високогір’я Анд. Вологий екваторіальний клімат, дощі, сонце, тепло – тут є все, що потрібно для кави. Колумбія – одне з небагатьох місць на землі, яке ідеально підходить для вирощування кави, і не дивно що більша частина населення країни саме цим і займається.
Хуан Вальдес власною персоною))
В Колумбії немає великих плантацій, але є Національна федерація, яка об’єднує дрібних плантаторів у одну мережу. І тисячі хуанів вальдесів (символів колумбійської кави, що стоять на кожному маркованому мішку) на віслюках та невеличких конячках спускають з гір на океанський берег мішки відбірної кави для ретельної перевірки в 14 етапів та експорту в інші країни.