Додати відгук

Какое ваше полное имя?
Какой ваш адрес электронной почты?
Что вы о нас думаете?

провулок Тараса Шевченка, 3
(044) 270-65-05

Пн: з 11:00 до 21:00 Вт - Пт: з 10:00 до 21:00 Сб - Нед: з 10:00 до 21:00

вул. Григорія Сковороди, 5
(044) 425-38-45

Пн: з 11:00 до 21:00 Вт - Пт: з 09:00 до 21:00 Сб - Нед: з 10:00 до 21:00

провулок Тараса Шевченка, 3
(044) 270-65-05

Пн: з 11:00 до 21:00 Вт - Пт: з 10:00 до 21:00 Сб - Нед: з 10:00 до 21:00

вул. Григорія Сковороди, 5
(044) 425-38-45

Пн: з 11:00 до 21:00 Вт - Пт: з 09:00 до 21:00 Сб - Нед: з 10:00 до 21:00

Десерти світу: шоколадний брауні та Джеймі Олівер

Чи смакує вам брауні? Нам дуже! Тому сьогодні ми трохи розповімо про історію шоколадного тістечка, аби і вас перетворити на щирих прихильників цього десерту.  🙂

“Мама” Берта Палмер

Брауні (шоколадний пиріг, що нарізають порційними кубиками) – винахід американської кухні.  Відомим його зробила Берта Палмер. Одна з засновниць Чиказького жіночого клубу і, як сказали би зараз, відома селебріті.  Її чоловікові, що був набагато старшим за Берту і на початку кар’єри торгував жіночою галантереєю, належав найбільший готель у Чикаго, “Палмер-Хауз”.

У  1893 році у Чикаго мала відбутися Всесвітня виставка. І Берта зробила все можливе, аби її учасники  запам’ятали не лише Чикаго і розкішний готель її чоловіка, але й чарівність та енергію американських дамі.  Саме для відвідувачок “Жіночого павільйону” Берта замовила у шеф-кухаря готелю пиріг, який легко нарізати порційними шматочками і зручно їсти з коробок. Так на світ з’явився шоколадний десерт, який назвали просто – “брауні”, тобто коричневий. Покритий абрикосовим джемом та посипаний горішками.

А вже через три роки рецепт брауні був надрукований в кулінарній книзі Фанні Фармер. Відома куховарка з Бостону пропонувала готувати цей пиріг з цукрової патоки – меляси.

Шоколад + солона карамель

У XX сторіччі брауні набув шаленої популярності у американських домогосподарок, оскільки це смачний, швидкий у приготуванні і дуже простий десерт.

Шоколадний брауні за оригінальним рецептом досі готують у “Палмер-Хауз”. Але це невигадливе тістечко допускає масу можливостей фантазувати з інгредієнтами та начинкою.

Саме так і зробив відомий британський шеф-кухар Джеймі Олівер, коли спробував поєднати в американському десерті шоколад і солону карамель.

Чи любите ви брауні? А брауні з солоною карамеллю? Якщо навіть не куштували, саме час зазирнути до нас на горнятко кави з цим неймовірно смачним та незвичайним десертом, який ми приготували за мотивами рецепту “голого кухаря” Джеймі. 🙂

Поспішіть: готуємо брауні до початку посту!

Читайте також в нашому блозі:

Десерти світу: Паштейш – кулінарне диво Португалії

Легенди про каву: Благословіння Папи Римського

Еквадор Галапагос: кава з прихистку піратів

Kaffa

«Каффа» — это бренд, который объединяет небольшую сеть киевских кофеен.

kaffa
переулок Тараса Шевченко, 3 (044) 270-65-05
ул. Григория Сковороды, 5 (044) 425-38-45