Додати відгук

Какое ваше полное имя?
Какой ваш адрес электронной почты?
Что вы о нас думаете?

провулок Тараса Шевченка, 3
(044) 270-65-05

Пн: з 11:00 до 21:00 Вт - Пт: з 10:00 до 21:00 Сб - Нед: з 10:00 до 21:00

вул. Григорія Сковороди, 5
(044) 425-38-45

Пн: з 11:00 до 21:00 Вт - Пт: з 09:00 до 21:00 Сб - Нед: з 10:00 до 21:00

провулок Тараса Шевченка, 3
(044) 270-65-05

Пн: з 11:00 до 21:00 Вт - Пт: з 10:00 до 21:00 Сб - Нед: з 10:00 до 21:00

вул. Григорія Сковороди, 5
(044) 425-38-45

Пн: з 11:00 до 21:00 Вт - Пт: з 09:00 до 21:00 Сб - Нед: з 10:00 до 21:00

Кавова церемонія: Сім прянощів Магрибу

У XVII сторіччі землі Північної Африки захопила Османська імперія. Завойовники поділилися з магрибцями власною звичкою пити каву. Але виявилось, що кава, змішавшись з традиціями країн Магрибу (а це Алжир, Туніс, Марокко, Лівія), набула особливого смаку та аромату.  Як же готують каву по-магрибські?

Колишні магрибці, а сьогодні марокканці чи мешканці Тунісу, варять каву у джезві. І тричі доводять її до кипіння, але не дають “втекти”. Багато хто з марокканців полюбляють перчити або солити каву, щоб посилити її смак та аромат. Іноді перед приготуванням додають декілька крапель  померанцевої води (з квітів апельсину). А  у готовий напій додають пучку кориці.

Прянощі Магрибу – п’ять чи сім?

Кавова традиція Марокко підкорила світ духмяним напоєм з сумішшю «п’яти китайських прянощів». Хоча до складу ароматної приправи входять не п’ять, а сім спецій. У Піднебесній, звідки походить рецепт суміші, відомі дві її версії: солодка (з п’яти прянощів) й гостра – з перцем та імбиром.

Вважається, що в старовинну “магрибську суміш” входили:

  • мелений аніс,
  • кардамон,
  • кориця,
  • мускатний горіх,
  • чорний чи білий перець (по чайній ложці),
  • гвоздика (пів чайної ложки), імбир (столова ложка),
  • мускатний квіт (чайна ложка)

та 8 змелених сушених бутонів троянди (каркаде).

Іноді додають насіння кунжуту (чайну ложку), калган (2 шматочки) та змелений мускатний горіх (половина чайної ложки).

Суміш зберігають у щільно закритому посуді та додають при варці  – із розрахунку пів чайної ложечки на чотири чашки.

А якщо вам закортить випити каву з прянощами, завітайте до “Каффи”, де майстерно готують традиційну каву з прянощами в джезві на піску.

Читайте також:

Десерти світу: шоколадний брауні та Джеймі Олівер

Кавова церемонія: Як зварити каву на бедуїнський кшталт

Кавові історії: Аравійські пристрасті навколо горнятка

Еквадор Галапагос: кава з прихистку піратів

Kaffa

«Каффа» — это бренд, который объединяет небольшую сеть киевских кофеен.

kaffa
переулок Тараса Шевченко, 3 (044) 270-65-05
ул. Григория Сковороды, 5 (044) 425-38-45