До Дня Прапората Дня Незалежності ми приготували неймовірно святковий десерт – торт “Захер”. Це наша авторська версія популярного австрійського торту, справжнього рецепту якого ніхто не знає.
Навіть в столиці Австрії кав’ярні-кондитерські пропонують різні варіанти легендарного “Захеру”, при цьому запевняючи, що це справжнісінький “той самий” солодкий символ Відня. Рецепт, звісно, тримають у секреті 🙂
“Захер” вигадав скромний учень кухаря, що змушений був (через хворобу патрона) сам готувати званий обід для гостей свого господаря, відомого австрійського дипломата. В той день новий торт нікого з гостей особливо не вразив.
Але через кілька років Захер заснував власну кондитерську. Саме в ній подавали фірмовий торт, який незабаром перетворився на візитівку Відню.
Сьогодні справжній рецепт “Захера” втрачений. Але наш варіант аніскілечки не гірший “аутентичних” австрійських версій.
Судіть самі. Кавовий, з мигдалевою крихтою бісквіт, просочений кіршем. Ніжний прошарок абрикосового джему. Блискучий панцир чорного шоколаду… Подаємо його з кулькою вершкового морозива.
Приходьте святкувати День Незалежності з нами! Чекаємо на вас 22, 23, 24 серпня – в суботу, неділю і понеділок.