Арабіка Кенії росте високо в горах на схилах вулканів Меру та Кіліманджаро, з обох сторін від екватору. Вона отримує порівну денного світла та нічного затінку, вбирає в себе родючу силу вулканічного ґрунту. Не дивно, що кенійська арабіка є ідеальною “золотою серединою”. М’яка, бездоганно збалансована і ароматна.
Вона вирізняється фірмовим індивідуальним букетом смаків – фруктовими, винними і цитрусовими напівтонами, та яскравою кислинкою. Саме тому цю каву обожнюють бариста.
Кенійська арабіка вважається кавою дуже високої якості, хоч і збирається в невеликій кількості. Державний департамент перевіряє за якістю і маркує кожен мішок арабіки, що йде на експорт. Тут застосовуються найсучасніші технології. Можливо, тому деякі експерти вважають, що арабіка Кенії набагато краща за сусідську – танзанійську чи ефіопську. Але це ствердження – лише справа індивідуального смаку. І ви можете його перевірити.