Панама Бокете – кава класу “спешалті”, тобто та, що виросла без використання хімічних добрив, на екологічно чистій території, на висоті не менше 1000 м над рівнем моря. Росте вона, огорнута вологими туманами і мусонами, на схилах вулкану Бару, який індіанці здавна вважали магічним місцем, на висоті 1500 м над рівнем моря. Смак Boquete несподіваний: ніжний, м’який, солодкуватий та багатогранний, з квітковими, трав’яними, шоколадними або фруктовими нотами.
Невеличкі ферми, на яких розміщені кавові плантації, жорстко конкурують за держзамовлення на постачання кави до Європи, і в цій боротьбі ставлять не на кількість (бо маловідомий різновид арабіки дає невеликі врожаї), а на якість зерна. Тому найменша країна Центральної Америки вирощує один з найкращих сортів кави у світі.
Панама Бокете в магазині “Каффи”
Ягоди збирають вручну, висушують на сонці, потім ретельно сортують. Найкращі зерна їдуть до Європи (і до нас).
Панамці каву обожнюють, п’ють її у великій кількості, дуже гарячу та міцну. Подається вона до столу у глечиках у супроводі маленького горнятка молока та розливається у крихітні філіжанки.