Здається, осінь? І хоч з літом прощатися не хочеться, в нашому сезонному солодкому меню традиційне оновлення. З 1 вересня у нас нові десерти – поживні, смачні і пікантня. З шоколадом та горіхами, баклажанчиками, грушками і брусницями, а також вишуканим сиром.
У вересні до нашої ароматної кави пасуватимуть:
- класичний англійський чізкейк з м’якого вершкового сиру “Філадельфія”, під ковдрою густої карамелі;
- дієтичний кіш “Мозковий штурм” – баклажани і горіхи у кошику з легкого тіста брізе, присипані пармезаном;
- татен “Гарбузове щастя” з начинкою із карамелізованного гарбузика, груші та вишуканого блакитного сиру. Цей французький тарт “навиворіт” традиційно випікається догори дригом, а перевертається лише наприкінці, перед тим, як потрапити до столу;
- “Королівська насолода” – інжир, запечений з горіхами, вершковим і блакитним сиром;
- сирний пиріг з яблучками і брусницями.
Особливий сюрприз сезону – тістечко “Захер”, приготоване за мотивами всесвітньо відомого торту. Його випадково вигадав помічник австрійського кухаря, гутуючи вечерю для дипломатів. Гості шедевру не оцінили, а дарма. Через декілька десятків років він підкорив Вену і став солодкою визитівкою австрійської столиці.
Справжнього рецепту цього торту не знає ніхто, оскільки нащадки Захера-кондитера зберігали його секреті. Сподіваємося, наш варіант – кавовий бісквіт з крихтами мигдалю, просочений кіршем, прозорий абрикосовий джем і лискучий панцир чорного шоколаду – ви оціните належно. Подається тістечко з кулькою вершкового морозива.
Куштувати обов’язково! 😉