Нарешті воно настало – смачне, яскраве свято! Завдяки йому все наше січневе десертне меню – неймовірно святкове.
В січні ми теж приготували для вас сюрприз – один з популярніших десертів світу, кулінарне диво Португалії.
Паштейш – це тендітні тістечка з заварним кремом, що випікаються у вигляді маленьких горняток. Цей десерт вигадали португальські ченці з монастиря Жеронимуш.
Справжній рецепт, звичайно ж, зберігається у таємниці. Але ми теж додали таємний інгредієнт. Здогадались, який?
Наш десерт ми назвали Паштейш-де-Каффа.
Інші смаколики січня хоч і відомі нашим клієннтам, але теж є легендою:
Торт Шварцвальдський “Чорний ліс” вигадали в Німеччині 1930-х років. А приніс йому славу відомий шеф-кухар Ален Дюкас. Генуезький бісквіт, просочений кіршем, ніжні прошарки шоколадного, вершкового крему і вишні.
Чізкейк “Сніжний” створений за мотивами оригінального рецепту гуру молекулярної кухні Хестона Блюменталя. Прохолодна сирна маса із вишуканої горгонзоли та маскарпоне на кавовому бісквіті має надзвичайно вишуканий смак.
Незвичайна версія популярного наполеону – наш “Секрет фірми” з вершковим кремом та журавлинним кюлі.
Гранатовий рулет – варіація нашого популярного лимонного рулету під тонкою хрусткою горіховою скоринкою.